AKTUELNO

Prvi nagradni konkurs za najbolji slogan i poster u okviru projekta Japanske agencije za međunarodnu saradnju imao je za cilj podizanje svesti javnosti o značaju ranog otkrivanja raka dojke i realizovan je u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i uz podršku Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović-Batut”.

Odziv učesnika iz čitave Srbije bio je impresivan i tokom konkursa prijavljeno je više od 400 radova.

Foto: Pink.rs

Radove je ocenjivao međunarodni žiri koji su činiji članovi iz Japana i Srbije. Ceremoniji otvaranja prisustvovao je deo učesnika konkursa, japanski i domaći zvaničnici kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Najbolji među radovima srednjoskolaca i osmaka bili su ucenici 8/2 škole “IV kraljevački bataljon” (drugo mesto), Marija Tatić prvo mesto.

Foto: Pink.rs

Marija je takođe osvojila i prvo mesto u kategoriji postera dok je druga bila Lea Maletić. Među radovima odraslih, najbolji slogani su bili Ljilje Anđelić ( drugo mesto) i Milke Jokić.

A najbolji poster imala je Marija Tenezić, a drugo mesto prioalo je Đorđu Bukincu.

Nagrađeni radovi biće korišćeni u nekoj od buducih kampanja posvecenih vaznosti ranog otkrivanja raka dojke. Izložba je otvorena za sve posetioce do 13. Marta 2019 svakog radnog dana od 10-18 časova.

#Izložba

#Rak

'